Flytter du i ny bolig?

Flytter du i ny bolig?

Den evige boligjakten er over. Du har endelig vunnet i budkrigen og skal snart flytte inn i din nye drømmebolig. Hva skal til for å få det akkurat som du vil?

Planlegging tar tid

Det er spennende tider. Allerede et par måneder før man flytter, har man sommerfugler i magen. Det er også et travelt og utfordrende tid. Du skal kanskje selge nåværede bolig også, pakke og flytte ut. Det er mye som skjer, og det er lett og bli overveldet. Men det trenger ikke å være sånn. 

Finca Skap og Buffet

Å flytte er noe som de aller fleste av oss gjør noen ganger i livet. Mange av oss har flyttet allerder som studenter, og til og med til andre land. Mens andre skal flytte hjemmefra først nå, som voksne. Det er mye som skal planlegges til det nye boligen, men først og fremst må du planlegge hva du ikke skal ha med.

Det er kanksje det vi sliter mest med? Hva skal vi kvitte oss med? Hva skal vi ha med videre? Jeg har vært bort i mange flytte prosesser med mine kunder. Folk har forkjellige meninger om hva som skal med og ikke. For noen er det viktigst å ha med det som brukes oftest. For andre er det viktigst å ha med det som har sentimental verdi. For noen få er det viktig å ha med alt - men ingen trenger å ha med seg alt.

Bod deg inn

Om du er som meg, vil du at alt skal være klart den første uka etter flytting. Jeg brukte en gang hele romjula på å male huset vi skulle flytte til i januar. Endte opp med å ofre tid med familie og venner som jeg aldri fikk tilbake. Ja, det var lettere å male mens huset sto tomt, men jeg endte opp med å male på nytt noen måneder senere. Etter at jeg hadde "bodd meg inn" og tilbragt mange timer i huset. Fargene forandret seg fra morgen til kveld og jeg fant ut at de fargene jeg hadde valgt ikke helt passet inn.

Som gjør også ofte mine kunder. Kjøper alltid ny sofa før man flytter så sofaen er klar til flyttedag. Men hva om den ikke helt passer? Vi kan ha mål, og fargeprøver og allikevel bomme med sofakjøp fordi vi ikke har bodd oss inn.

Bequest Kaffebord

Snakk med dine "medboere"

Noe av det morsomste jeg opplever som interiørarkitekt, er når par engasjerer meg til å gjøre enn jobb de ikke helt er enig i - NOT! Det er egentlig ikke morsomt. Folk har forkjellige sysnpunkter og preferanser når det gjelder bolig og bruk av rom. Farger og interiør er egentlig ikke det viktigste. Det viktigste er at rommene er funkjsonelle og at alle føler seg komfortable. Snakk sammen før dere bestemmer hvordan rommet skal møbleres eller hvilken stil dere skal gå for.

Ta det med ro

Det er ikke verdens ende om du har bommet. Det finnes alltid hjelp, enten det er med flyttehjelp, flyttevask eller til å finne de riktige farger og møbler til din bolig. Snakk med en profesionell hvis du er i tvil og ønsker veiledning. Alt trenger ikke å være klart den første uka eller første måned etter flytting. Ting tar tid, og det er greit å ta det med ro.

Kayaz Skap og Job Swingstol

Ønsker du hjelp eller veiledning, ta kontakt!

Forrige innlegg Neste innlegg