Hva er vel bedre enn å nyte late sommerdager ute? Uansett om du har en terrasse, balkong eller hage er utemøbler i tre et utmerket tilskudd til uteområdet. 


 
Kjøp hagemøbler


Når solen skinner er det ekstra deilig å være ute enten du soler deg, leser en bok, steller i hagen eller griller. Uavhengig av hva du gjør, er det alltids greit å ha noen hagemøbler du kan bruke når du tilbringer tid ute. 


Møbler og interiør hos VAMØ

VAMØ er en møbel- og interiørbutikk som tilbyr alt fra eksklusive sofaer til eklektiske hagemøbler. Hos oss finner du nøye utvalgte kolleksjoner av unike kvalitetsmøbler og belysning til alle rom – både inne og ute.

En liten oversikt over våre produkter: 

 • sofaer
 • bord
 • stoler og puffer
 • oppbevaringsmøbler
 • skrivebord
 • soveromsmøbler
 • barneromsmøbler
 • hagemøbler
 • interiør
 • belysning
 • gulvtepper

Ta en titt i vår kjære nettbutikk for å se vårt store utvalg i våre produktkategorier. 


Er det så viktig hva slags utemøbler du har? 

I utgangspunktet spiller det nok ikke så stor rolle hva slags møbler du har på uteplassen din. Likevel, møblene skal jo brukes store deler av sommerhalvåret, og har du uteplass under tak kan det jo faktisk brukes året rundt. Med andre ord – ja det er litt viktig hva slags utemøbler du har. 

Skaff deg møbler som dekker dine behov

Det som er viktig å tenke på når du skal velge hagemøbler, er at de først og fremst dekker dine behov. Er du en som elsker å grille og spise måltidene ute? Da er en solid spisegruppe noe du absolutt bør ha. 


Er du derimot den som liker å nyte en god bok når sola skinner, kan en komfortabel lenestol eller lounge passe deg bedre. Dersom hagen er stor nok kan det være fordelaktig å ha begge deler.

Tenk langsiktig

Når du skal skaffe utemøbler for første gang, er det fort gjort å gå for noe enkelt og billig. Det kan være vel og bra, men uansett hva du går for anbefaler vi at du tenker langsiktig. 


Ikke kjøp noe bare for å kjøpe. Tenk nøye gjennom hva slags møbler du trenger og hvordan du vil at de skal se ut, slik at du slipper å kaste penger ut av vinduet ved å bytte møbler gang på gang. 

Hos VAMØ får du stilrene møbler

Hos oss finner du et utvalg av stilrene og solide utemøbler. Hagemøblene du finner i nettbutikken vår er produsert i Nederland og passer perfekt inn i vår skandinaviske og minimalistiske stil. 


Utemøbler i ulike tresorter

Møbler i tre kommer i mange varianter – det finnes mange ulike tresorter og utseendet til møblene preges deretter. Derfor finner du alltid hagemøbler i tre som passer din stil. Nedenfor kan du lese litt om de ulike tresortene som våre møbler er laget av. 

Teak

Noen av våre utemøbler er laget i teak. Dette er en robust tresort som stammer fra Sørøst-Asia. Teak er et løvtre og det er kjernen i treet som benyttes til å lage møbler. Typiske bruksområder for dette treet er parkett, dører, møbler og skipsbygging. Teak er en delikat tresort som gjør seg utmerket på de fleste uteområder. 


For å holde teakmøblene dine i pen stand er det beste å vedlikeholde dem regelmessig med tilpassede pleieprodukter. Vi anbefaler treolje. Det er viktig å ikke rengjøre teak med for mye vann. Dette vil føre til at trefibrene skiller seg og møblene blir grove. 

Hvis du har lyst på noen lekre utemøbler i teak, kan vi by på et stort hagebord fra Exotan og en nydelig hagebenk fra samme produsent. 

Bambus

Bambus er et sterkt og fleksibelt naturprodukt. Denne tresorten har et høyt holdbarhetsnivå – god kvalitet. Selv om det skulle oppstå mugg på bambusmøblene trenger du ikke bekymre deg. Denne ligger på overflaten og kan enkelt pusses bort. I tillegg krymper eller sveller ikke bambus noe særlig sammenlignet med annet treverk. 


Bambus krever lite ressurser for å gro, og vokser raskt, noe som gjør det til et miljøvennlig materiale. Det er et lyst treverk og gir en skikkelig feriefølelse. Vi har flere utemøbler i bambus, deriblant dette loungesettet med hjørnesofa og bord. Her kan du nyte sommerdagene- og kveldene i komfortable møbler. 

Thermo Ayous

Ayous er en tresort fra Afrika. Dette treslaget brukes ofte til ytterdører. Ayous er et lett treverk som også er veldig følsomt. Ved at treverket er varmebehandlet (derav Thermo) er treverket mer motstandsdyktig mot fuktighet, og kan holde seg godt i årevis – helt uten bruk av kjemikalier. Varmebehandlingen gir også treverket et delikat og varmt utseende som gjør seg godt på enhver uteplass. 


Vi har flere utemøbler i dette materialet, deriblant denne hagestolen fra Woood. Bena er laget av pulverlakkert stål og sitte- og ryggflate er laget med planker av Thermo Ayous. Vi har også en benk i samme serie, slik at du kan komplettere sittegruppen. Om du ønsker en skikkelig spiseplass kan vi by på et hagebord med benk på hver side.  


 

Våre andre utemøbler

Vi har også et utvalg av møbler som ikke er laget i tre. I vår nettbutikk finner du blant annet små runde bord laget i fiberleire. Disse passer utmerket som kaffebord både inne og ute. Vi har også gyngestoler laget i vannavstøtende rotting. Om du er på utkikk etter flere hagestoler kan du også velge stoler laget av aluminium eller plast. 

Vedlikehold av utemøblene

Utemøblene våre utsettes for mye slitasje når det kommer til vær og vind. Sola kan tørke ut og gjøre møblene blasse, mens regn og snø gjør de fuktige, noe som kan få de til å svelle og sprekke opp og råtne. For å bevare møblene i fin stand er det viktig med jevnlig vedlikehold. 


Eksakt hvordan og hvor ofte møblene skal vedlikeholdes kommer an på materialene og hvor mye vær de utsettes for. Som regel skal tremøbler settes inn med enten olje eller impregnering for å være motstandsdyktig mot sol og regn. En god regel for vedlikehold av møblene er å behandle de minst én gang hver sesong og tørke over når pollen har satt seg eller mugg har begynt å vises. 


For å sjekke om møblene trenger behandling kan du dryppe vann på møblene. Blir det dråper og vannet enkelt preller av er møblene tipp topp. Dersom de suger til seg vannet er det på tide med en behandling. 

Generelle tips til vedlikehold

På nettsiden til Informasjonskontoret for farge og interiør kan du blant annet lese om noen tips til vedlikehold av tremøbler. Kort oppsummert bør du:

 • Vaske bort pollen og mugg.
 • Bruk milde vaskemidler når du vasker møblene.
 • Olje/impregnere møblene når de er er helt tørre.
 • Vask og sett inn med olje før vinteren.

Husk å sjekke hvilken vaskemetode og olje/impregnering som kan brukes på dine utemøbler. 


 

Kjøp utemøbler i dag

Hvis du er på jakt etter noen nye møbler til å ha utendørs er det bare å ta en titt i vårt sortiment. Vi har noe for enhver stil. 

Om VAMØ

VAMØ Møbler og Interiør er en eksklusiv nettbutikk med kvalitetsmøbler! Her finner du trendy og moderne møblement til alle husets rom. Vi er nøye med hvilke møbler vi har i vårt sortiment, og målet er å kunne tilby eklektiske møbler og interiør. 

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål angående våre produkter, frakt og levering eller andre praktiske ting, ta gjerne kontakt med oss. Vi er tilgjengelige på e-post: post@vamo.no og telefon: 929 71 255 i våre åpningstider (mandag til fredag kl. 08:00 til 16:00). 


Hold deg oppdatert på tilbud og siste nytt ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!


  Kjøp hagemøbler